bahan-bahannya:-
spagetti (segengam)-cukup untuk makan 4 orang
1 tin tomato cap (spreego)
mozarella cheese
5 batang cili padi
satu sudu teh lada hitam
cendawan (saya suka cendawan tiram) secukupnya
sedikit serbuk pati ikan bilis
bawang besar
bawang putih
garam
gula
serbuk perasa
sekarang cara-cara membuatnya:-
1. mula-mula spageti tu kena la rebus dulu letak la garam dan butter sikit jadi dia tak melekat
2. tumis bawang putih dan bawang merah yang dah dicincang, dah wangi bawang tu masukkan sauce tomato tu, sekit garam,serbuk lada hitam,cili padi yang dah di potong halus,serbuk pati ikan bilis,garam,gula
3. dah siap masukkan semua spageti yang dah direbus tadi,gaul dan masukkan dalam loyang separuh dah atur mozarella cheese diatasnya
4. tambah lagi spageti untuk lapisan kedua dan susun mozarella cheese lagi sampai habis dan bolih la dibakar.
![]() |
cheesenya ala2 tak cukup jadi tak lah penuh janji ada la rasa cheese tu |
![]() |
tada...... dihidang bersama salad mangga memang ummmp |